
 
250 g hvedemel 
1 knsp natron 
1 knsp salt 
50 g smør 
1 25 dl cremefraiche 38% 
1 spsk eddike 
½ dl vodka 
svinefedt eller palmin til kogning 
sigtet flormelis til pynt 
Bland natron og salt i melet. tilsæt smørret, der er skåret i små stykker, sammen med cremefraiche, eddike og vodka, ælt dejen godt. Læg den på en tallerken og læg film over og stil den i køleskabet i 2 timer. 
Rul dejen ud på et melbestrøet bord ca. 2 mm tyk og skær den i stykker med en klejnespore, form dem lidt a la S-facon. 
Klejnerne må ikke vrides. 
Læg klejnerne på et fad, og når de alle er formede, koges de i en gryde i meget varmt fedt. 
Hvis det syder omkring træenden af en tændstik, er fedtet passende varmt. 
Læg klejnerne over på et stykke fedtsugende papir og server dem nykogte med et godt lag sigtet flormelis.