
Bananer er ligesom honning naturligt søde. Valnødderne giver det søde modspil og bidrager samtidig med lidt knas. 
 
18 cupcakes:
450 g (cirka 4) moste banan 
150 g lyst brunt sukker 
90 g honning 
4 spsk smør, smeltet 
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver 
1 knsp salt 
150 g grofthakkede valnødder 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Pisk bananer, sukker, honning og smør sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er godt blandet. 
Tilsæt langsomt mel, bagepulver og salt og bland godt. 
Fold de hakkede valnødder i. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Giv hver kage en folieform uden på papirformen. 
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Cupcakes med banan, honning og hasselnødder 
Følg basisopskriften. Erstat valnødder med 115 g grofthakkede hasselnødder. 
 
Cupcakes med banan og ahornsirup 
Følg basisopskriften. Erstat honning med 90 g ahornsirup. 
 
Cupcakes med banan, pekannødder og lys sirup 
Følg basisopskriften. Erstat valnødder med 115 g grofthakkede pekannødder og honning med 90 g sirup.