Rugbrødsmad med forskelligt pålæg: torskerogn, fiskefrikadelle, røget filet, hamburgerryg, leverpostej, leverpølse, skinke, spegepølse, thepølse, jagtpølse, æg, rygeost, hytteost, skæreost, smøreost...
Frugt/grøntsager: Fx. agurkemad, tomatmad, rosinmad, bananmad (undlad at tage skrællen af bananen - så bliver den ikke brun. Barnet skal så selv gøre det), æblemad,
(husk lidt citron på æblet, så det ikke bliver brunt) frugtpålæg (fx. figenpålæg)
Salater - gerne hjemmelavede. Fx. æggesalat, skinkesalat, tunsalat, hønsekødssalat osv.
Fiskepålæg som fx. tun, torskerogn, smørbart fiskepålæg (købes i små dåser i de fleste større dagligvarebutikker), fiskefrikadeller
Frikadellespid. Et hit i madpakken er frikadellespid. Når frikadellerne til aftensmaden laves, laves der nogle små minifrikadeller. De sættes på et træspid sammen med forskellige grønsager, fx. agurkeklodser, cherrytomater osv. Lækkert og indbydende for de fleste børn!
Sandwich - med smørbart pålæg og pålæg i skiver. Lad gerne den ene side af sandwichen være rugbrød.
Grovbolle med fyld, salat, tomat osv. Smør evt. bollen med kvark hvis den er tør
Pitabrød med fyld
Fingermad - brød og pålæg hver for sig
Frokostsalat - fx. med pasta - og med brød til
Småretter - pizza, kyllingelår, resterne fra aftensmåltidet