
Kager med pesto? Jo - og de smager fantastisk. 
 
12 cupcakes: 
115 g majsmel 
115 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
3 spsk sukker 
1 knsp salt 
2 æg 
2 ¼ dl mælk 
50 g usaltet smør, smeltet 
 
Glasur og pynt: 
115 g basilikumpesto 
350 g flødeost. blødgjort 
12 cherry tomater 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform. 
Rør de tørre ingredienser sammen i en skål. 
Pisk æg, mælk og smør sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet. 
Tilsæt melblandingen til æggeblandingen og rør, til det er lige netop blandet. Fordel dejen i papirformene og bag brødene i 20 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene ud af formen og lad brødene køle af på en rist. 
Lav glasur: Pisk pesto og flødeost sammen med en elektrisk håndmikser, til det er glat og cremet. 
Smør glasuren på de afkølede brød og pynt med cherry tomater. 
Opbevar brødene uden glasur og pynt i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Med basilikumpesto og koriander 
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk finthakket koriander til glasuren. 
 
Med peberfrugtpesto 
Følg basisopskriften. 
Erstat basilikumpesto med 1 ½ dl pesto af rød peberfrugt. 
 
Med basilikumpesto og chili 
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk chiliflager til dejen, før den røres sammen.