
50 g gær 
¼ tsk salt 
150 g smør 
2 ½ dl mælk 
50 g sukker 
425 g hvedemel 
 
Fyld: 
2 dl blåbær 
1 tsk kartoffelmel 
eller 
2 dl blåbærsyltetøj 
1 æg til pensling 
½ dl flormelis 
2 - 3 spsk sukker 
*
Findel gæren i dejfadet. 
Hæld mælken i og rør gæren ud. 
Tilsæt halvdelen at melet samt salt og sukker. 
Rør det blødgjorte smør i. 
Kom det meste af melet i og rør dejen godt sammen. 
Gem lidt hvedemel til senere udrulning.  
Tag dejen ud på bordet og del den i to portioner. 
Rul hver portion ud til en firkant 20x30 cm og læg dem på en smurt plade eller bagepapir. 
Skær dejsiderne i 6 cm lange snipper. 
Læg blåbærrene ned langs midten, drys med sukker og kartoffelmel.  Flet snipperne sammen over fyldet. 
Pensl med det piskede æg.  
Stængerne hæver ca. 1 time. 
Bages ved 200°C i ca 15 min., eller til de er gyldne. 
Drys med flormelis.