
1 kg blæksprutter 
1 kg bøftomater 
2 dl hvidvin 
½ dl olivenolie 
2 stk løg 
¼ bdt  frisk oregano 
3 kviste timian 
100 g smør 
1 bdt  frisk basilikum 
2 små tørrede chilier uden kerner 
*
 
Blæksprutterne bankes og skæres i grove stykker. 
Olivenolien kommes i en tykbundet gryde, hvor hvidløg, timian, løg og chili 
tilsættes. 
Når olien er varm, kommes blæksprutterne i og sauteres af. 
Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til det halve. 
Befri tomaterne for skind, og skær dem i grove stykker. 
Kom tomaterne i gryden, og lad det småsimre i ca. 20 min. 
Retten smages til med koldt smør, salt og peber samt den friskhakkede basilikum og oregano. 
Serveres evt. med bulgur ved siden af.