
 
De små pandekager, som oftest serveres med kaviar eller
stenbiderrogn, smager også dejligt med andre toppings. 
Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 10 min. 
#
16-20 blinis: 
25 g gær 
1½ dl vand 
1½ dl mælk 
100 g boghvedemel 
1 tsk salt 
1 tsk sukker 
100 g hvedemel 
2 æg 
50 g smeltet smør 
 
Topping til 8 blinis: 
1 avocado 
1 spsk lime- eller citronsaft 
½ frisk chili 
salt og peber 
150 g rejer 
purløg 
*
Rør gæren ud i lunken vand og lun mælk. 
Rør boghvedemel, salt og sukker i dejen, og lad den hæve
tildækket i 1 time. 
Rør hvedemel, æggeblommer og smeltet smør i dejen. 
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. 
Bag dejen som små tykke pandekager på en varm pande med
smør. 
 
Mos avocadokødet sammen med lime- eller citronsaft, og
tilsæt finthakket chili (uden frø og mellemvægge). 
Smag til med salt og peber, og anret på blinis sammen med
rejer og purløg. 
 
TIPS: Du kan fryse de overskydende blinis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin