
 
2 stk blomkål 
6 dl hvidvin 
2 stk løg, snittet 
2 hele hvidløg (mindre er o.k.), pillede 
2 dl piskefløde 
2 dl sødmælk 
1 dl passionsfrugt, saft med kerner 
12 stk jomfruhummer (renset) 
6 tsk saltet smør 
2 tsk purløg, finsnittet 
Blomkålen opdeles i 3 stykker (stokken, stilkene og buketterne). 
Stokken kommes i en gryde og tilsættes hvidvin, løg, hvidløg og dækkes med vand. Simrer, indtil den er mør. 
Buketterne bages i ovnen, indtil de er møre og smukt brune, derefter blendes de med piskefløde og sødmælk til en glat pure. 
Kernerne fra passionsfrugten ristes let på en pande ved middelstærk varme - til de tager farve, men uden at branke. 
Derefter knuses de i en morter. 
De knuste kerner og purløg drysses over retten som pynt. 
Lige inden serveringen deles stokken i passende stykker, som varmes med de skrællede stilke. 
Steg jomfruhummerne på en hed pande, og smag til med salt. 
Lun pureen, og monter passionsfrugtsaften med smør.