Logo

Blomkåls/broccoligratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil forny din traditionelle blomkålsgratin så prøv at tilføje broccoli og at give den lidt ekstra. Server gerne retten med grovboller eller andet groft brød. Velbekomme.

 

2 personer

1 blomkålshoved
1 broccoli
1 ½ ltr mornaysauce
4 æg
1 dl mælk
250 g rasp
salt og peber

Indstil ovnen på 200ºC.
Del blomkålen og broccolien i små buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Del de 4 æg i to skåle - hvider og blommer hver for sig. Pisk hvider stive, (kontrollere stivheden ved at vende bunden i vejret på skålen. Hviderne skal blive i skålen uden at "glide" ud). Hæld mornaysaucen op i skålen med blommerne og bland dem med let hånd. Tilsæt mælken og lidt salt og peber og vend til sidst hviderne i med let hånd. Hæld vandet fra blomkålen og broccolien og anbring dem i et ovnfast fad og hæld æggeblandningen over og drys raspen ud og sæt fadet ind i den varme oven i 60 min. Servers evt. med grovboller til eller andet groft brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.891 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her