
 
1 blomkål 
50 g smør 
1 ½ dl hvedemel 
1 ½ dl mælk 
1 ½ dl kogevand fra blomkålen 
4 æg 
parmesanost 
rasp 
salt 
peber 
revet muskat 
*
Del blomkålen i små buketter og kog den med salt i ca. 4 min og lad den dryppe af i en sigte. 
Smelt smørret og pisk melet i. 
Tilsæt mælk og kogevand lidt af gangen mens du pisker. 
Pisk æggeblommerne i og krydder med salt, peber og muskat. 
Pisk hviderne og vend blomkålen og hviderne i dejen. 
Hæld det hele i et gratinfad smurt i smør og drysset med rasp. 
Til sidst drysses med parmesan. 
Bages nederst i ovnen ved ca. 175ºC i 1 time. 
Serveres evt. med flûtes og salat. 
tip: tilføj eventuelt skinke eller flæsk til opskriften.