4 personer 
 
750 g Victoria blommer, halverede og stenene fjernet 
250 g sukker 
6 dl vand 
1 kanelstang 
en strimmel citronskal 
Pynt: 
1 blomme, skåret i 4 stykker 
myntekviste 
*
 
Læg blommerne i et ovnfast fad og bag i en forvarmet ovn ved 200ºC i 45 minutter. 
Imens kommes sukker, vand, kanelstang og citronskal i en gryde. 
Opløs langsomt sukkeret over svag varme og bring derefter blandingen i kog. 
Lad det koge over svag varme i 20 minutter, eller indtil blandingen er blevet sirupagtig. 
Kom de bagte blommer i siruppen og lad det koge i yderligere 10 minutter. 
Tag gryden af varmen, tag citronskal og kanelstang op og smid væk. 
Blend frugtblandingen i en blender eller foodprocessor, eller tryk blandingen gennem en sigte. 
Lad den køle af og stil den derefter i fryseren i 3 timer, indtil den lige er frossen. 
Tag den ud af fryseren og mos med en gaffel. 
Stil isen tilbage i fryseren i yderligere 3 timer. 
Tag sorbeten ud af fryseren 10 minutter inden servering. 
Pynt med blommeskiver og myntekviste. 
 
kJ 1322; protein 1 g; fedt O g; kulhydrat 81 g