
 
Dej: 
80 g hvedemel 
2 skiver tørt hvedebrød 
150 g mandler 
150 g rørsukker 
175 g smør 
1 vaniljestang 
1 nip fint salt 
  
Fyld: 
14-16 modne blommer 
3-4 sp. rørsukker til at drysse blommerne med 
Smør til fadet 
Sukker til at drysse fadet med 
1 håndfuld pinjekerner 
Piskefløde 
*
 
Tænd ovnen på 175ºC.
Kom alle ingredienserne til dejen i food-processoren og kør dem til en smuldrende masse.
Skyl, tør og halver blommerne. 
Fjern stenene, læg blommerne i en skål og drys dem med sukker.
Smør et ovnfast fad med smør og smuldr dejen hen over.
Drys med pinjekerner og lad kagen bage 3 kvarter til 1 time.
Servér den lun, med let pisket fløde.