
Dej: 
2 ½ dl  hvedemel 
1 dl  sukker 
½ tsk  bagepulver 
150 g  smør 
2 spsk  vand 
1 æggeblomme 
 smør til formen 
 
Fyld: 
2 dl  blåbær 
½ dl  sukker 
*
Bland hvedemel, sukker og bagepulver. 
Smuldr fedtstoffet i melblandingen. 
Kom vand eller æggeblomme i. 
Arbejd hurtig dejen sammen. Lad den stå koldt 15 min. 
Rul dejen ud til to små kager, ca 15 ca i diameter. 
Hvis man udruller dejen mellem to stykker smørrebrødspapir, går det nemmere. 
Smør en tærteform og dæk bund og kanter med det ene stykke dej. 
Bag bunden i ovnen på midterste rille ved 175ºC i ca 8 min. 
Kom bær i den forbagte bund og strø sukker over. 
Læg det andet stykke dej over som låg.  
Lav nogle snit i låget så dampen kan forsvinde. 
Bag pien i ovnen ved 175ºC i ca 20 min. 
Server pien lun.