Logo

Boeuf stroganoff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boeuf stroganoff stammer som navnet antyder fra Ukraine. Retten laves traditionelt med cremefraiche og oksekød. Retten er nem at lave, og smager rigtig lækkert. Perfekt til nem aftensmad.



500 - 650 gram velhængt okseinderlår
2 store løg
40 gram smør
250 gram champignon
1 spsk hvedemel
2 - 3 dl bouillon
2 spsk koncentreret tomatpure
½ - 1 tsk sennep
salt og peber
evt. 3 spsk sherry
evt. 1 - 2 dl cremefraiche

*

 
Skær det velafpudsede kød ud i strimler, ca. 5 cm. lange.
Hak løgene. Rens champignoner og skær dem i kvarte.
Brun kødet i gyldent smør ved kraftig varme.
Tag herefter kødet op ad gryden.
Brun nu løgene, og kom kødet tilbage i gryden og drys hvedemel over, under konstant omrøring.
Tilsæt bouillon, tomatpure og sennep.
Lad kødet simre under låg, til det er næste mørt.
Det kan tage fra 20 - 45 minutter afhængig af kvaliteten.
Smag retten til med salt og peber.
Tilsæt champignoner og eventuelt cremefraiche og lad retten simre 5 - 8 minutter.
Smag den eventuelt til med en tør sherry

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.195 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her