Lækkert med bacon. Bacon har en særlig plads i det
traditionelle danske køkken, Her giver vi opskriften på en gammel kending, selvom
vi ikke kunne modstå fristelsen til at blande lidt æbler i kærligheden. 2
personer. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min.
#
150 g baconterninger
2 løg
1-2 æbler
Kartoffelmos:
600 g melede kartofler
1 dl mælk
25 g smør
salt og peber
Tilbehør:
persille eller purløg
rugbrød
*
Sæt kartoflerne over at koge i letsaltet vand i ca. 20 min.
Steg baconterninger gyldne og sprøde på en middelvarm pande,
og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Pil løgene, og snit dem fint.
Vask og udkern æblerne, og skær dem i både.
Steg løgene gyldne på panden i det afsmeltede baconfedt.
Vend æblebåde i løgene, og tilsæt bacon.
Lad det simre, til æblerne er varme. Smag til med salt og
peber.
Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem.
Rør varm mælk i mosen, tilsæt smør, og smag til med salt og
peber.
Anret kærligheden på kartoffelmos med grønt drys og server
brød til.
Tips: Erstat evt. ½ af kartoflerne med rodfrugter som
selleri, pastinak eller persillerod.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin