
 
Bradepandebrød er økonomisk bagværk. 
4 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 3
timer. Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet. 
 
#
50 g gær 
6 dl vand 
400 g kvark eller hytteost 
5 spsk olie 
3 tsk salt 
500 g rugmel (8 dl) 
ca. 750 g hvedemel (12-13 dl) 
2 tsk kommen eller 2 tsk stødt fennikel eller 1 dl knækkede
hvedekerner eller 1 dl sesamfrø
vand, olie eller smør til pensling
*
 
1. Udrør gæren i lunet vand. 
Tilsæt kvark eller hytteost, olie, salt og rugmel. 
Rør dejen godt sammen. 
 
2. Kom fennikel, kommen eller andre foreslåede smagsingredienser
i hvedemelet og kom det i dejfadet. 
Ælt dejen blank og smidig. 
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 2 timer. 
 
3. Ælt dejen sammen igen og del den i 4 portioner. 
Form dem til aflange brød 
Pensl siderne af brødene med lidt olie eller smeltet smør
Læg dem i en smurt bradepande og lad dem efterhæve i ca. 1
time. 
 
4. Snit brødene med en skarp kniv eller et barberblad. 
Pensl dem med vand og drys med rugmel. 
Bag dem ved 200- 225 °C i 45-50 min. 
Lad brødene svale lidt inden de tages ud af bradepanden.