Mørdej af: 
200 gram hvedemel 
40 gram finthakkede mandler 
160 gram koldt smør 
80 gram flormelis 
2 æg 
kornene af 1 stand vanilje 
Chokoladetrøffel: 
100 gram mørk chokolade 
1 dl piskefløde 
10 gram smør 
  
Chokolade/brombærtrøffel: 
100 gram mørk chokolade 
1 dl brombærcoulis (⅔ bær ⅓ sukker) 
1 chokoladebiscuitbund (chokolade kage bund) 
1 dl brombærcoulis 
500 gram brombær 
 
Mørdej: Sigt melet over i en skål og lav en fordybning i midten. 
Bank vaniljestangen flad, flæk den og skrab kornene ud. 
Kom smørret i fordybningen og ælt alle ingredienserne hurtigt sammen. 
Kom æggene i og ælt hurtigt sammen med melet, inden smørret bliver blødt. 
Lad dejen hvile køligt 30 minutter. 
Del dejen i to lige store dele. 
Bank hver halvdel let flad med håndfladen. Rul den helt flad med en 
kagerulle, så den passer i en tærteform. 
Kom den i en smurt form. 
Pres dejen godt mod formens sider og skær et overskydende dej af.
Prik dejen grundigt i bunden med en gaffel. 
Stil den koldt 1 time og bag den derefter i en forvarmet ovn ca. 20 
minutter ved 180ºC. 
Lad tærtedejen blive kold. 
Hak chokoladen til chokoladetrøffelfyldet fint og kom det i en skål. 
Kog fløden op og hæld den over, langsomt under omrøring, til massen er 
homogen. Når trøffelmassen er lunken, røres smørret i. 
Chokoladebrombærtrøflen laves som under pkt. 3, men erstat fløden med brombærcoulis.