Tærtedej: 
2 ½ dl hvedemel 
75 g smør eller margarine 
1 æggeblomme 
½ dl lys sirup 
 
Fyld: 
2 æggehvider 
1 dl flormelis 
1 tsk vaniljesukker 
1 dl hakkede mandler 
½ l brombær (der kan også bruges andre bær eller frugter) 
 
Citroncreme fraiche: 
250 dl cremefraiche 38% 
3 spsk flormelis 
saft og reven skal af 1 citron
  
Bland alle ingredienserne til dejen. 
Beklæd en tærteform på ca. 22 cm i diameter med dejen, og prik huller i 
dejen. 
Stil den i køleskab i 30 minutter. 
Sæt den derefter i ovnen ved 175°C og forbag tærten i 15 minutter. 
Pisk æggehviderne stive. 
Tilsæt sukkeret, og pisk i yderligere et par minutter. 
Vend mandler og bær forsigtigt i de piskede æggehvider. 
Kom blandingen i tærteformen, og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter, til marengsen har fået farve. 
Pisk cremefraiche og flormelis. Tilsæt citronsaft og -skal. 
Server tærten lun med citroncreme fraichen til.