Småkager
250 g hvedemel 
½ tsk bagepulver 
125 g sukker 
½ tsk stødt ingefær 
1 tsk kardemomme 
1 tsk vaniljesukker 
180 g smør/margarine 
1 æggeblomme 
pynt: 
125 g flormelis 
1 æggehvide til pensling 
mandelflager 
Bland hvedemel, bagepulver, sukker, ingefær, kardemomme og vaniljesukker godt. Skær det kolde smør i små stykker og smuldr det i melblandingen. Arbejd det godt sammen, inden dejen samles med æggeblommen. Lad dejen hvile køligt i 45 min. Rul dejen ud på et melbestrøet bord til 2 mm i tykkelsen. Skær den ud med en klejnespore i firkanter ca. 4x4 cm. Læg dem på en bageplade med lidt afstand. Pisk æggehvide og flormelis sammen til en tyktflydende masse. Smør hver kage med glasurblandingen og dekorer med lidt mandelflager. Bag kagerne på midterste rille ved 190ºC i 8-10 min., til de er gyldne og sprøde.