70 gram mørk chokolade (min 70%)
240 gram rørsukker
160 gram blødt smør
2 æg
60 gram hvedemel
1 spsk cacao
1 tsk vaniljesukker
100 gram groft hakkede valnøddekerner
(lidt rasp til foliebakke)
Ovnen tændes på 165ºC.
Chokoladen smeltes i skål over vandbad, og sættes til side til afkøling.
Sukker og smør piskes meget grundigt sammen med elpisker.
Æggene tilsættes et ad gangen under omrøring.
Hvedemel, cacao og vaniljesukker blandes i en skål, sigtes og røres i smørdejen lidt ad gangen, sammen med den smeltede chokolade.
Det hele røres godt sammen og valnøddekernerne vendes i dejen.
Smør en 20x30 cm foliebakke, og strø den med rasp.
Overskydende rasp bankes af og dejen fordeles jævnt i bakken.
Bages midt i ovnen i præcis 30 minutter.
Stilles til afkøling.
Kagen vil ’falde lidt sammen’, dette er meningen.
Serveres med vaniljeis eller cremefraiche.
Tips: Valnødderne mængden kan reduceres eller undlades.