Superlækre og nemme
brownies med konfektagtig konsistens. Vi har tilsat en god portion syltet
ingefær, men de kan sagtens bages uden.
ca. 25 stykker.
Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 25 min. Køletid: 2 timer. Fryseegnede.
#
1 vaniljestang eller
1 tsk vaniljesukker
240 g rørsukker
150 g smør
1½ dl kakao (ca. 60
g)
50-75 g syltet
ingefær (kan udelades)
2 æg
60 g hvedemel
100 g valnøddekerner
Pynt:
100 g mørk chokolade
lidt syltet ingefær
eller flagesalt
*
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud, og mos dem sammen med lidt af sukkeret.
Kom vaniljesukker,
sukker, smør og kakao i en gryde, og smelt det over meget svag varme.
Tag gryden af
varmen, rør rundt, og lad massen køle lidt af.
Hak den syltede ingefær
med en kniv, og rør den i dejen (kan udelades).
Rør æggene i et ad
gangen, og tilsæt melet.
Rør dejen godt
igennem, og tilsæt valnødderne.
Smør en firkantet
form (20x20 cm), og læg et stykke bagepapir i, så det går op over to af
kanterne.
Hæld dejen i formen,
og bag kagen ved 160 °C i 20-25 min.
Tjek kagen med et
træspid - der må godt sidde lidt "chokolade" eller fugtige krummer
på, men ikke rå dej.
Tag kagen ud af
ovnen, og lad den køle af i formen.
Smelt chokoladen i
en skål over vandbad eller i mikroovn, og smør den ud over kagen.
Pynt med tynde
skiver syltet ingefær eller saltflager.
Lad chokoladen
stivne, og del kagen i 25 stykker (5 på hver led).
TIP: Opbevar dine
brownies i en kagedåse eller plastboks med låg ved stuetemperatur i op til 4
dage. Pak dem med bagepapir imellem, så de ikke klistrer sammen.
Du kan også pakke
dem enkeltvis i plastfilm, lægge dem i fryseposer, og fryse dem i op til 3
måneder. Tag de stykker op, du skal bruge, og lad dem tø ved stuetemperatur i 1
times tid.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin