Brunede kartofler er ikke svære at lave. Tilbered de
lækreste kartofler på bare 30 minutter og server dem fx til den klassiske
julemiddag eller en dejlig mortensaften.
Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers.
# Ingredienser
1 kg aspargeskartofler
200 g sukker
50 g smør
lidt havsalt
* Tilberedning
Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af natten over på
køl.
Smelt sukker langsomt på en stor og god stegepande ved
middelvarme, til du har en fin lysebrun karamel.
Tilsæt 50 g smør.
Lad smørret smelte og brune af imens du rører i karamellen.
Kom kartoflerne på panden.
Tilsæt lidt havsalt og vend eller sving kartoflerne rundt,
indtil karamellen er opløst og ligger som et fint lag på kartoflerne.
Hvis karamellen virker tynd, så forsæt med at
koge/karamellisere kartoflerne, indtil mere vand er fordampet fra kartoflerne.