Dej:
30 g smør
2 dl mælk
25 g gær
3 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 375 g hvedemel. ( 7 ½ dl )
Fyld:
125 g smør
100 g farin ( 1 ¼ dl )
2 spsk sirup
50 g korender eller rosiner.
Smelt smørret og tilsæt mælken.
Smuldr gæren og rør den ud i mælken.
Tilsæt de øvrige ting og ælt dejen sammen.
Lad den hæve tildækket et lunt sted ca. 45 min.
Kog imens smør, farin og sirup sammen ved svag varme og tag det fra varmen.
Ælt dejen let igennem og rul den ud med en kagerulle, så den passer til en bradepande på ca. 20 x 30 cm.
Læg dejen i den smurte bradepande.
Hæld smørblandingen over og drys korender på.
Efterhæv kagen et lunt sted ca. 20 min.
Bag den 20-25 min. ved 200° på miderste ovnrille.
Afkøl kagen på en bagerist og skær den i firkanter.
Er fryseegnet.