Den helt enkle og meget gamle toskanske opskrift lyder på et
par skiver daggammelt brød, lidt hvidløg og olivenolie. I Napoli har man så
tilføjet tomater, lidt oregano eller basilikum og salt. Og jeg har så tilføjet
lidt god, italiensk skinke.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 10
min. Ristetid: 3 min.
#
2 skiver lyst brød
1 fed hvidløg
½ spsk olivenolie
1-2 tomater
lidt frisk oregano eller basilikum
1 nip havsalt
2 skiver lufttørret skinke
*
Rist eller grill brødet let: Gnid det med et overskåret fed
hvidløg, og stænk med olie.
Hak tomaterne med en kniv, bland dem med lidt finthakkede
krydderurter og salt, og fordel dem på brødet - de må godt moses lidt ned i
brødet.
Top op med skinke, og server straks.
TIPS: Du kan også stege skinken sprød - den skal have 1-2
minutter på hver side på en slip-let-pande.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin