25 g gær
6 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 ½ tsk salt
180 g (3 dl) sigtemel
160 g (2 dl) durum hvedemel
600 g (6 dl) ca. hvedemel
1 æg til pensling
3 pk sesamfrø
Gæren røres ud i vandet (max 24°), salt og lidt hvedemel røres i til en lind grød.
Olie tilsættes, sigtemel røres i, durummel røres i.
Tilsidst kommes det sidste hvedemel i og dejen æltes til den er smidig.
Stilles til hævning i et køligt rum, dækket med et tørt klæde i ca. 3-3 ½ time.
Dejen slås ned.
Deles i 20 stykker, der formes til boller.
Bollerne stilles sammen på en bageplade så de danner et rundt brød.
Efterhæver i ca. 30 min.
Pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Bagetid: Ca. 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.
Den lange hævetid fremhæver smagen og giver et virkeligt godt brød.