Dejen æltes med
fuldkornsmel og hæver i køleskab natten over. Nyd brødet som tilbehør til varme
retter og ost.
1 brød, 10-12
stykker. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 8-12 timer. Bagetid: ca. 40 min.
#
25 g gær
½ liter koldt vand
½ dl olie
2 tsk groft salt
125 g
fuldkornshvedemel (grahamsmel)
ca. 600 g hvedemel
24 store sorte
Kalamataoliven
*
Rør gæren ud i lidt
af vandet.
Tilsæt olie, salt og
fuldkornshvedemel.
Ælt gradvist
hvedemel i, til dejen slipper bordet.
Dejen må ikke være
for tør.
Lad dejen hæve
tildækket i køleskabet natten over.
Ælt dejen igennem,
form til et rundt brød, og sæt det på en bageplade med bagepapir.
Skær 10 ca. 2 cm
dybe snit i brødet med en meget skarp kniv.
Tryk 2 oliven i
hvert stykke.
Lad brødet efterhæve
i ca. 1 time et lunt sted.
Bag brødet i ovnen
ved 200 °C i ca. 40 min.
Bank under brødet - det
skal lyde hult, når det er gennembagt.
Afkøl på en
bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin