I Italien serverer man gerne en semulje af majsmel, polenta, som tilbehør. Til denne gratin benytter vi bulgur, som også er ideelt egnet
5 dl mælk
130 g bulgur
½ tsk salt
50 g reven parmesanost + 4 spsk til pynt
20 g smør
salt, peber og muskat
1 æggehvide
Mælk, bulgur og ½ tsk salt hældes i en gryde, piskes godt sammen med piskeriset og bringes i kog, medens der røres af og til.
Der skrues ned til svag varme, og det hele koges videre i 5 minutter under stadig omrøring.
Gryden tages af komfuret, og det hele står og trækker under låg i yderligere 10 minutter.
4 små gratinforme (12x8 cm) smøres.
Reven parmesanost og 20 g smør vendes i grøden.
Det hele krydres kraftigt med salt, peber og muskat.
Æggehvide piskes stiv med 1 knsp salt og vendes i grøden.
Massen fyldes i formene og drysses med 1 spsk reven parmesan på hver.
Bulgurgratinerne sættes på en plade på øverste rille i den forvarmede ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 5-7 minutter.
Osten skal være smeltet og let gyldenbrun.
--