Der er ikke noget, der slår en hjemmelavet burger, og hvis
du også laver rigtige fritter, er der ikke et øje tørt. Forbered evt. fritterne
dagen før.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 40
min. Stege-/bagetid: ca. 15 min.
#
2 store burgerboller med sesamfrø
250 g hakket oksekød
10 g smør
½ spsk olie
salt og friskkværnet peber
4-6 skiver bacon
4 spsk tomatketchup
4 salatblade
2 syltede agurker
½ løg
Pommes frites:
500 g faste kartofler
1-2 liter olie til stegning
Dip:
1 dl mayonnaise
1 fed
hvidløg
*
Begynd med pommes frites:
Skræl kartoflerne, og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm
tykke og 5 cm lange).
Læg dem i koldt vand i 15-60 min.
Dryp dem af i et dørslag, og tør dem grundigt i et rent
viskestykke.
Hæld olien (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, der skal
fyldes til ca. 5 cm fra grydens bund.
Varm olien op til 130 °C.
Steg først kartoflerne møre ved 130 °C i ca. 10 min.
Steg lidt ad gangen, så olien ikke bliver afkølet af
kartoflerne.
Tag dem op med en hulske, og dryp dem af på en rist eller et
stykke køkkenrulle.
Sæt dem i køleskabet i mindst 15 min. (og gerne til næste
dag).
Form kødet til 2 flade hakkebøffer.
Brun dem i en blanding af smør og olie, og krydr med salt og
peber.
Skru ned, og steg bøfferne i ca. 4 min. på hver side, til de
lige netop er gennemstegte.
Steg baconskiverne sprøde på en slip let-pande ved
middelvarme, og dryp dem af på køkkenrulle.
Varm nu olien op til 180-190 °C, og steg kartoflerne gyldne
og sprøde - igen i mindre portioner. Dryp af på køkkenrulle, og drys med salt.
Lun burgerbollerne, flæk dem, og smør ketchup på over- og
underbollerne.
Læg salatblade, bøf, bacon, syltede agurkeskiver og løgringe
i bollerne.
Server burgerne med pommes frites og mayonnaise tilsmagt
knust hvidløg.
TIPS: Du kan også koge (simre) de rå, udskårne pommes frites
i letsaltet vand, til de er næsten helt møre. Dryp af, afkøl dem i køleskab, og
steg dem så i olie som beskrevet, men kun 4-5 min. i første omgang.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin