Logo

Cæsarsalat klassisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cæsarsalat klassisk

 

En let og cremet dressing fuld af smag gør denne salat til en sund nydelse for både krop og sjæl.

• Romaine salat indeholder meget A-vitamin og kalcium • Yoghurt giver dressingen en cremet konsistens.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 8 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Cæsarsalat klassisk:

6 skiver daggammelt hvidt brød

1 fed hvidløg

1 hoved romaine salat

1 tsk sort peber

DRESSING:

2 spsk mager yoghurt naturel

2 spsk vand

1 spsk reven parmesanost

1 spsk olie

1 spsk rødvinseddike

½ tsk sennepspulver

2 ansjoser

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Læg brødet på en plade og rist i ovnen, til det er gyldent, ca. 8 min, vend skiverne en gang.

 

2 Halver hvidløgsfeddet og gnid brødskiverne på begge sider med hvidløg.

Skær brødet i 2 cm store tern.

Hak hvidløgsfeddet og læg det til side.

 

3 Hak ansjoserne fint.

Bland yoghurt, vand, parmesanost, olie, vineddike, sennepspulver, ansjoser og hvidløg i en skål.

Bland det godt.

 

4 Skyl salaten og riv den i passende stykker.

Læg salaten i en skål og hæld dressingen over.

Bland salaten forsigtigt, så den dækkes af dressingen.

Drys croutonerne og sort peber over.

Server straks.

 

Tips & råd


Cæsarsalat klassisk 

Gnid det ristede brød med et halvt hvidløgsfed.

Pres det forsigtigt mod brødet, så små bidder af hvidløget ikke sætter sig fast på brødet.


Cæsarsalat klassisk 

Ansjospasta kan købes på tube og findes i visse delikatessebutikker.

Den har en koncentreret smag og 4 ansjoser svarer til 1 tsk pasta.

 

FORBERED

Salaten kan forberedes flere timer inden serveringen. Læg salatbladene i en skål og dæk med et stykke fugtet køkkenrulle. Forbered croutonerne op til 3 dage inden og opbevar dem i en plastbox med tætsluttende låg.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 79 = kJ 332

Kulhydrat 10 g Protein 3 g Fedt 3 g (34%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 887 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her