1 bundt forårsløg
Ekstra jomfruolivenolie til grillning
Maldon sea salt
Friskkværnet sort peber
Cherrytomat-suppe:
3 løg finthakket
4 fed hvidløg knust med lidt havsalt
1 tsk Chipotle i Adobo sauce finthakket (chili)
1 kg modne cherrytomater
6 majskolber hylstret taget af og kerner skåret fri fra kolben
ca. 6 dl vand
Maldon sea salt
Friskkværnet sort peber
Krydderurtedressing (giver ca. 3 ½ dl) :
35 gram basilikum
35 gram bredbladet persille
20 gram mynte
2 ½ dl ekstra jomfruolivenolie
Friskpresset saft af 1 citron
Suppe :
Varm en stor gryde og hæld ekstra jomfruolivenolie ned i den.
Tilsæt, løg, hvidløg og chipotle chili, krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.
Sauter i 10 minutter. Tilsæt cherrytomaterne, majs og vandet.
Kog ved svag varme i ca. 10 minutter.
Krydderurtedressing:
Pluk, vask og tør krydderurterne. Kom dem op i en blender og tilsæt
ekstra jomfruolivenolie og citronsaft. Krydr med havsalt og friskkværnet
sort peber. Blend. Opbevar dressingen i køleskabet.
Grillet forårsløg:
Varm en grillpande op, indtil den er rygende varm.
Vend de hele forårsløg i ekstra jomfruolivenolie og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.
Grill dem et par minutter på hver side.
Tag dem af varmen og skær dem i grove stykker.
Servering:
Hæld den varme suppe op i en skål.
Kom forårsløg på toppen og pjask lidt krydderurtedressing henover suppen.