500 g kyllingfilet
3 store rødløg med top
4 bdt forårsløg
5 fed hvidløg
2 spsk hakket frisk ingefær
1½ spsk tørret hakket chili
4-5 store gulerødder
2 l vand eller hvidvin
7,5 dl fløde
250 g store Grønlandske rejer
1 dl (oliven)olie
salt og peber
●
Skær toppen af rødløgene, halvér dem og snit i tynde skiver på langs.
Snit derefter toppene i tynde skiver.
Vask gulerødderne, skær dem i 3 cm stykker, halvér dem og snit i tynde skiver på langs.
Snit forårsløgene i tynde skiver. Skær kyllingkødet i tynde skiver.
Hak hvidløg og ingefær fint.
Hæld olivenolien i en varm gryde, kom løgene i og svits dem ca. 5 min.
Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege med ca. 1 min.
Tilsæt så kyllingekødet og steg det ca. 5 minutter under konstant omrøring.
Tilsæt nu chili og friskkværnet peber (efter smag).
Lad det stege i ca. 2-3 minutter.
Tilsæt vand/vin og lad suppen koge igen ca. 15 minutter.
Tilsæt forårsløg og fløde og lad suppen koge endnu 10-15 min.
Smag til med salt.
Tilsæt rejerne og servér efter 2 min.