Logo

Chili - appelsin olie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 store usprøjtede appelsiner
½ -1 dl chiliflager (tørrede chilier med frø groft knust)
3 spsk gærede sorte bønner
2 fed hvidløg finthakket
½ liter olie (jordnødde majs- eller rapsolie)
¾ dl mørk japansk sesamolie

Appelsiner vaskes og skrællen skrælles tyndt af og hakkes fint.
Alle ingredienser kommes op i en gryde (min. 2 liter med høje sider)
Opvarmes ved jævn varme indtil det bobler (skru ned hvis bobler
bliver kraftige).
Hvis man har et sukkertermometer skal det vise 110-120°C.
Lad det simre i 15 min. Rør jævnligt.
Lad olien køle af i gryden og hæld den på et grundigt rengjort glas med
tætsluttende låg.
Olien skal trække i 1 døgn inden anvendelse, og holder sig mindst 1 år.
Opbevares ved stuetemperatur.

Tips:
Olien er nem at lave, har en lang holdbarhed og stor anvendelighed. Olien er velegnet til marinader, grillning, wokretter, og dressinger. "Bundfaldet" er velegnet til farsretter og gryderetter.
De gærede sorte bønner fås hos kinesiske dagligvarebutikker.
Chilimængden kan justeres efter ønske.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her