Her er den gode
familiefavorit tilberedt med skært oksekød. Du kan også bruge hakket oksekød.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 1 time. Fryseegnet. 4 personer
#
500 g oksekød i
terninger (eller hakket)
2 løg
2 fed hvidløg
1 rød og 1 grøn
peberfrugt
1 spsk olie
1 dåse kidneybønner
1 dåse flåede
tomater
1 tsk stødt
spidskommen
½ tsk chiliflager
salt og peber
Guacamole:
2 modne avocadoer
1 lille rødløg
saft af ½ limefrugt
salt
Tilbehør:
en stor skål salat
brød eller flutes
*
Pil løg og hvidløg
og hak dem fint.
Rens peberfrugterne
og skær dem i terninger.
Brun kødet i en varm
stegegryde med olie.
Tilsæt løg og svits
dem med i et par min.
Skyl bønnerne og lad
dem dryppe af i en sigte.
Hæld dem i gryden
sammen med tomater, 1 dl vand, spidskommen og chili.
Lad retten simre
under låg i 45 min.
Tilsæt peberfrugter
og hvidløg og lad retten simre endnu 15 min.
Smag til med salt og
evt. mere chili.
Guacamole: Skrab
avocadokødet ud af skallerne med en ske og mos det i en skål med en gaffel.
Tilsæt finthakket
rødløg, limesaft og salt.
Server chili con
carne med salat, guacamole og lunt brød eller flutes.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin