7 blade husblas
100 g mørk chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
3 spsk cognac
2 ½ dl piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider
Pynt:
flødeskum
reven chokolade
Udblød husblassen i koldt vand.
Smelt chokoladen og lad den svale.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
Knug husblassen fri for vand og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Lad den blive håndvarm.
Rør den afsvalede chokolade og cognac i æggemassen.
Rør derefter husblassen i en tynd stråle i chokoladeblandingen.
Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig.
Vend først flødeskummet og dernæst de piskede æggehvider i chokoladeblandingen.
Bland det forsigtigt.
Hæld chokoladefromagen i 6 portionsglas og stil dem koldt 2-3 timer.
Pynt med flødeskum og reven chokolade ved serveringen.