En lækker kage, som kan serveres til dessert med fx sommerbær samt flødeskum og/eller is. Kagen falder en del, lige efter den er bagt.
4 æg
200 g sukker (2 ½ dl)
300 g god, mørk chokolade
75 g smør
5 spsk piskefløde
100 g mandler
3 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med smør og fløde i en gryde over svag varme.
Hak de smuttede mandler fint eller mal dem i en kværn.
Bland dem med hvedemel og bagepulver.
Bland det i ægge-sukkermassen sammen med chokoladeblandingen.
Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend dem i til sidst.
Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne smurt med smør.
Bag kagen ved 175°C i ca. 45 minutter.
Når kagen er helt kold, kan den drysses med groftreven chokolade eller sigtet flormelis.