150 g mørk chokolade
150 g smør
2 dl sukker
7 æg
2 ½ dl hvedemel
2 dl abrikos-syltetøj
Glasur:
150 g mørk chokolade
2 dl sukker
¾ dl vand
2 tsk smeltet smør
Smelt chokoladen i et vandbad og lad den køle af.
Rør smørret hvidt, med sukkeret lidt efter lidt.
Rør æggeblommerne i en af gangen.
Kom chokoladen i lidt efter lidt, under kraftig piskning.
Dejen skal være let og luftig inden melet blandes i.
Pisk æggehviderne hårdt, og bland det forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform.
Bag kagen ved 125-150ºC i ca. 1 time.
Prøv evt. med en stegenål om kagen er gennembagt.
Tag kagen ud af formen, og lad den køle af.
Skær kagen igennem og kom abrikos-syltetøjet mellem de to lag.
Glasur:
Smelt chokoladen, kog vand og sukker til en lage.
Bland chokoladen i lagen lidt efter lidt.
Rør til sidst smørret i og kom glasuren på kagen.
Kagen har godt af at stå og trække en dags tid.
Serveres med flødeskum til.