2 dl sukker
70 g margarine stuetemperatur
1 æggeblomme
½ dl lys sirup
4 dl hvedemel
1 ¾ dl kakao
1 ½ tsk bagepulver
½ tsk salt
3 dl letmælk
3 æggehvider
2 ½-3 dl chokoladecreme
Chokoladecreme:
2 ½ dl kvark
½ dl cremefraiche
100 g mørk blokchokolade smeltet
1 dl kakao
1 spsk vaniljesukker
Varm ovnen til 175°C.
Rør sukker og margarine lyst og luftigt.
Tilsæt æggeblomme og sirup og rør det ensartet.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt.
Sigt blandingen i æggemassen og bland det skiftevis med mælken.
Pisk æggehviderne til fast skum og vend det forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i 2 smurte og melede springforme og bag 30-35 min eller
til kagerne er gennembagte.
Rør chokoladecremen sammen.
Læg den ene kage som bund på et kagefad.
Smør ⅓ af chokoladecremen på og læg den anden kage over.
Smør resten af cremen over kagen, gerne så den bliver helt dækket.