Denne
chokolademousse er let og luftig, fordi den er lavet med æggeskum i stedet for
flødeskum.
Arbejdstid: 30 min.
Køletid: mindst 1 time. 4 personer
#
150 g mørk chokolade
4 æg
100 g sukker
125 g blåbær
Pynt:
basilikum eller
mynte
blåbær
*
Hak chokoladen, og
smelt den i en skål over et varmt vandbad.
Tag skålen op, og
lad chokoladen køle lidt af.
DEL æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommerne
med 75 g sukker, til det er tykt skum.
Det tager 8-10 min.
med en håndmikser.
PISK æggehviderne
stive, og pisk resten af sukkeret i.
BLAND chokoladen i
æggeblommeskummet, til det er ensartet.
Vend forsigtigt æggehvideskummet i
med en dejskraber.
TILSÆT blåbær, og
fordel moussen i portionsglas.
Lad moussen stivne i
køleskabet i mindst 1 time.
PYNT evt. med basilikum
eller mynte og lidt blåbær.
TIPS: Der er brugt
friske æg til opskriften, da risikoen for salmonella i danske æg er minimal.
Du
kan også bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin