Ti personer i portionsanretning - Sættes den på buffet bord, skal der regnes med lidt mere per person, da kagen frister slikmunde til store stykker. Denne kage skal faktisk laves dagen i forvejen, for at den kan blive rigtig god. Brug altid luksuschokolade, men hvis budgettet er stramt, er kager det sted, man bedst kan vælge en lidt billigere chokolade. Dog ikke noget bras. Hvis man laver mere end en kage, skal den laves tillige så mange personer.
250 g mørk chokolade
125 g mandler
125 g smør (evt. usaltet)
4 æg delt i blomme og hvide
200 g sukker
Overtræk:
100-150 g ren mørk chokolade
Tilbehør:
1 l orangesorbet
Hak først chokoladen i foodprocessor.
Kom den i en skål og hak alle mandlerne i foodprocessoren.
Smelt chokoladen over vandbad, kom smørret ved og lad og så det smelte.
Pisk æggeblommer med 150 g sukker, til det er meget lysegult og luftigt.
Kom chokoladesmørret i.
Pisk fire hvider i en ren skål med rene piskeris, pisk dem seje med det sidste sukker og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt og raspet springform, hvor det dog kan anbefales, at bunden er beklædt med bagepapir, og bag den en time ved 170º.
Hold øje med, at den ikke brænder på.
Hvis man er hurtig, kan man lave flere kager lige efter hinanden og så stille dem i ovnen samtidig.
Men måske kan der kun være to i ovnen ad gangen, og så må man vente med at lave flere.
Dejen kan ikke stå og vente.
Og kagen skal også helst have fred, når den er kommet ind i ovnen.
Når den er taget ud, løsnes den efter ti minutter fra formen og afkøles på bagerist. Overtrækket smeltes og smøres på.
Serveres på fade med appelsinsorbet i kugler til.
Tips:
Når man serverer sorbet eller anden is opkuglet i en skål, er det bedst, hvis man kugler isen op om eftermiddagen og stiller serveringsskålen i fryseren med alle kuglerne. Så holder de sig nog et længere ved serveringen. Men det forudsætter, at man har bare en vis fryserkapacitet.