250 g smør
150 g valnødder
150 g mandler
300 g chokolade
100 g sukker
6 æg
salt
Klip/riv bagepapir ud, så det passer til formens bund. Smør form og bagepapir med smør og læg bagepapiret i bunden af formen.
Blend nødder og mandler, til de er pulveriserede (30-40 sekunder). Knus 200 gram chokolade og blend det sammen med nødderne. Hæld nødder, mandler og chokolade op i en skål. Blend smør og sukker, til massen bliver cremet. Tilsæt æggeblommer en ad gangen. Rør smør-blandingen i chokoladen og nødderne.
Pisk æggehvider tilsat lidt salt stive. Vend forsigtigt hviderne i chokoladeblandingen og hæld det hele op i formen. Inden kagen sættes i ovnen, knuses de sidste 100 gram chokolade, og stykkerne stikkes ned i dejen.
Tærten bages i ovnen ved 190 ° i en times tid. Tærten serveres med cremefraiche eller is.