Dej:
150 g smør
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
reven skal af ½ citron
1 æggeblomme
2 spsk vand
Fyld:
2 ½ dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk hvedmel
100 g mørk chokolade
3 tsk vaniljesukker
Marengs:
2 æggehvider
¾ dl sukker
1 spsk mandelflager
Kom fedtstof, hvedemel, sukker, citronskal, æggeblommer og vand i køkkenmaskinen og kør det hele til en smidig dej.
Tryk dejen ud i en pieform, ca 25 cm i diameter.
Lad den stå koldt ica 15 min.
Hæld mælken i en tykbundet kasserolle.
Tilsæt det hele æg, æggeblommer, hvedemel samt chokolade brækket i mindre stykker.
Varm det hele under omrøring. til det bliver en tyk creme.
Cremen skal simre, men må ikke koge.
Lad cremen køle. Bag pieskallen 225°C på nederste rille i 15 min.
Kom vaniljesukker i chokoladecremen og hæld det i den forbagte bund. Pisk æggehviderne til marengsen stiv med halvdelen af sukkeret.
Vend resten af sukkeret i med lette tag og bred marengsmassen over chokoladecremen.
Drys med mandelflager.
Bag pien ved 150°C i ca 12 min, eller til marengsen er gylden.
Dæmp temperaturen til 100°C og bag pien yderligere 45 min.