Denne lette chokoladeroulade er fyldt med kvark og bananer.
Resultatet bliver en frugtagtig og frisk nydelse. Kaloriefattig • Magre
mejeriprodukter indeholder lige så meget kalcium som de fede produkter.
Forberedelse 30 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 1
roulade, ca. 10 skiver
# Råvarer til Chokoladeroulade:
4 æg
salt
6 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2½ dl hvedemel
1 dl kakao
FYLD:
3 bananer
250 g mager kvark
4 spsk ahornsirup
lidt Grand Marnier likør
2 dl piskefløde
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggehviderne med et nip salt til fast skum.
Pisk æggeblommerne sammen med 4 spsk vand, sukker og
vaniljesukker til en luftig masse.
2 Bland mel og kakao og bland det i æggesnapsen.
Vend æggehvideskummet i.
Dæk en plade med bagepapir.
Smør dejen ud i et rektangel (20x30 cm).
3 Bag på øverste rille i ovnen i 10 min.
Tag kagen ud og vend den over på et fugtigt klæde.
Træk papiret af og rul kagen ind i klædet.
Lad den køle af
4 Pil og mos 1 banan og bland den med kvarken.
Rør 4 spsk ahornsirup med lidt Grand Marnier likør.
Pisk fløden og kom lidt flødeskum i en sprøjtepose.
Vend resten af fløden i kvarken.
Pil de andre bananer og skær den ene i skiver og del den
anden banan i fjerdedele på langs.
5 Smør kvarkmassen på kagen og læg de lange bananstykker på.
Rul kagen sammen ved hjælp af klædet.
Læg kagen på køl.
Dekorer rouladen med flødeskum og bananer.
Tips & råd
Rouladen går ikke itu når den rulles ind i klædet.
Hvedemel indeholder meget bindemiddel, som gør dejen
elastisk.
Rul den fyldte kage sammen ved hjælp af klædet eller et
stykke bagepapir.
Afkøl kagen pakket ind i klæde eller papir.
PR. SKIVE: Energi: Kcal 232 = kJ 974
Kulhydrat 32 g Protein 8 g Fedt 8 g (31 %) Fibre 1 g