Til 12 stk:
20 g gær
1¾ dl mælk, håndvarm
1 spsk sukker
¼ tsk salt
50 g blødt smør
350 g hvedemel
Fyld:
75 g marcipan
50 g mørk chokolade
50 g blødt smør
1 spsk sukker
1 spsk kakao
Pensling: Sammenpisket æg og tesukker eller chokoladeglasur.
Papirforme eller metalringforme.
Chokoladefyld: Riv marcipanen fint og hak chokoladen.
Dej: Rør gær og mælk glat.
Tilsæt sukker, salt, smør og det meste af melet og ælt dejen glat og smidig med så meget mel, som den kan tage.
Rør det hele sammen.
Rul dejen ud i en plade ca. 30 x 30 cm.
Smør chokoladefyldet på.
Rul dejen sammen som en roulade og skær den i 2 cm skiver.
Læg sneglene i papirforme.
Hæver lunt 30 min. under viskestykke.
Pensl med æg og drys sukker på. (se Tips)
Bag sneglene på midterrillen ved 200°C 10-12 min.
Tips: I stedet for at toppe med æg og tesukker kan sneglene pyntes med chokoladeglasur (cacao, flormelis og meget lidt vand) efter at de er bagt.
--