En god klassiker skal man ikke pille for meget ved. Men her
er en super nem version, hvor æggene piskes hele i stedet for blommer og hvider
hver for sig.
6-8 personer. Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 5 min. Køletid:
mindst 2 timer
#
3 blade husblas
3 æg
125 g sukker
2-3 citroner (øko)
½ liter piskefløde
Pynt: frisk citronmelisse eller mynte
*
Læg husblasbladene i en skål med koldt vand i 5 min.
Pisk æggene meget luftige med en håndmikser, og pisk
sukkeret i.
Pisk i ca. 5 min., til det bliver en tyk creme.
Knug vandet af husblassen, og læg den i en skål med fintrevet
skal af 2 citroner og ¾ dl citronsaft.
Sæt skålen i en gryde med næsten kogende vand, til
husblassen er smeltet.
Tag skålen op, og rør lidt af æggecremen i husblasblandingen.
Vend saft/husblas i æggecremen med en dejskraber.
Pisk fløden til blødt skum, og vend ca. ¾ af den i cremen,
når den er begyndt at stivne
- gem resten af flødeskummet til pynt.
Smag på fromagen, og tilsæt evt. mere citronsaft.
Hæld fromagen i 6-8 dessertglas eller en stor skål.
Sæt fromagen og resten af flødeskummet i køleskabet i mindst
1 time.
Pynt fromagen med flødeskum og lidt citronmelisse.
Du kan også give en sprød kage til.
TIPS: Husblasblandingen skal være ca 37 °C, når den vendes i
æggecremen for at undgå, at den danner tråde og trevler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin