Hvad enten det er oldemors klassiske citronfromage, eller en
af de nyere varianter med Baileys, kaffe eller passionsfrugter, så er fromage
altid en sikker vinder på dessertbordet.
6 personer
#
5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de småbægre
3 dl piskefløde
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde
reven citronskal
friske blåbær
*
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet.
Tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den
over vandbad eller i mikroovn.
Rør resten af citronsaften i.
Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt.
Rør lidt af æggemassen i.
Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du
rører.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk fløden til skum.
Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke
særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet
forsigtigt i.
Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par
timer.
Pynt evt. med citronskal, flødeskum og blåbær.