175-225 g store friske rejer (kinarejer)
2 spsk vegetabilsk olie
6 ¼ dl lys fiskefond/fiskebouillon
2 tykke stilke citrongræs, finthakkede
3 spsk limesaft
1 spsk fiskesauce
3 kaffir limeblade , hakkede
½ frisk rød chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver
½ frisk grøn chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver
½ tsk knust palmesukker
korianderblade til pynt
Pil rejerne, og fjern den mørke åre på bagsiden. Gem rejerne.
Varm olie op i en wok, kom rejeskallerne i og steg under omrøring indimellem, til de har skiftetfarve.
Rør fonden i, bring det i kog, og lad det simre 20 minutter.
Si fonden, og hæld den tilbage i wokken, kasser skallerne.
Tilsæt citrongræs, limesaft, fiskesauce, limeblade , chilipeber og sukker.
Lad det simre i 2 minutter.
Tilsæt rejer, og hold det lige under kogepunktet i 2-3 minutter, til rejerne er kogte.
Server i varme skåle pyntet med korianderblade .