3 hele citroner
175 g sukker
4 æg
175 g malede mandler
¼ tsk bagepulver
Citronerne koges i vand i en time.
Når de er kølet af, halveres de, og kernerne fjernes.
Hak citronerne groft og kom dem i en blender med 1 dl af kogelagen. Blend. Pres derefter citronpureen igennem en sigte.
Hæld sukkeret og æggene i en røremaskines skål og pisk det ved middel hastighed til en tyk creme. Det tager 5-6 minutter.
Bland mandlerne med bagepulveret.
Hæld blandingen ned til æggemassen og rør i et minuts tid.
Dejen hældes op i små smurte forme, ca. 8 cm i diameter og 5 cm høje, som stilles på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 180ºC i 30-35 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist og tag dem ud af formene.
Skær en tynd skive af toppen, så de kan stå.
Drys toppen med enten sukker, flormelis eller blendet karamel.
Smelt sukkeret med en blæselampe eller under grillen.
Anret kagerne portionsvis og læg ti hindbær i kanten.
Dryp hindbær-coulis over hindbærrene.
Stænk kagen og hindbærrene med citron- og vaniljesirup.
Hindbær-coulis:
hindbær og flormelis
Hindbær og flormelis røres sammen og sies.
Citron- og vaniljesirup:
1 dl sukkerlage af lige dele vand og sukker, kogt
1 dl citronsaft
50 g sukker
revet skal af en halv citron
en flækket vaniljestang
Bring sukkerlagen i kog og tilsæt citronsaft, sukker, citronskal og vaniljestangen.
Kog, til det har konsistens som sirup.
Si siruppen.
--