3 hele citroner
vand
175 g sukker
4 æg
175 g malede mandler
¼ tsk bagepulver
Citronerne koges i vand i en time.
Når de er kølet af, halveres de, og kernerne fjernes.
Hak citronerne groft og kom dem i en blender med 1 dl af kogelagen. Blend. Pres derefter citronpureen igennem en sigte.
Hæld sukkeret og æggene i en røremaskines skål og pisk det ved
middel hastighed til en tyk creme.
Det tager 5-6 minutter.
Bland mandlerne med bagepulveret.
Hæld blandingen ned til æggemassen og rør i et minuts tid.
Dejen hældes op i små smurte forme, ca. 8 cm i diameter og 5 cm høje, som stilles på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 180ºC i 30-35 minutter.
Lad kagerne afkøle på en rist og tag dem ud af formene.
Skær en tynd skive af toppen, så de kan stå.
Drys toppen med enten sukker, flormelis eller blendet karamel.
Smelt sukkeret med en blæselampe eller under grillen.
Anret kagerne portionsvis og læg ti hindbær i kanten.
Dryp hindbær-coulis over hindbærrene.
Stænk kagen og hindbærrene med citron- og vaniljesirup.