250 g smør
250 g flormelis
250 g æg (ca. 5 stk)
250 g hvedemel
10 g bagepulver
1-2 usprøjtede citroner
Lidt smør til formen
Glasur:
½ dl pasteuriserede æggehvider
Citronsaft
200 g flormelis
Evt. 1 tsk smør (sørger for at glasuren ikke "knækker")
Smør formen, der må ikke være usmurte steder på formen.
Pisk smør og flormelis hvidt.
Tilsæt æg, et af gangen. Rør ikke for meget, ellers skiller dejen.
Vend hvedemel og bagepulver (der på forhånd er blandet sammen) i dejen, og
tilsæt derefter citronskal.
Kom dejen i en rund form, og bag den i en forvarmet ovn i 1 time ved 175ºC (varmluft) eller 200ºC.
Afkøl kagen i 5 minutter inden den vendes ud på en rist.
Glasur: Rør æggehviderne med flormelis.
Tilsæt citronsaften, massen skal være tyktflydende.
Tips: Del i 2 halvmåner og servér med det samme. Kagen må ikke komme i køleskab, da glasuren ellers vil smelte.