Her bliver kalveleveren marineret, og det giver en lidt syrlig smag og en noget anderledes konsistens.
½ dl citronsaft
½ dl olie
2 spsk hakket persille
2 tsk tørret timian
1 tsk salt
¼ tsk peber
500 g kalvelever i strimler
3 spsk hakket persille
3 spsk klippet purløg
3 tomater i store tern (ca. 225 g)
½ tsk salt
1 knsp peber
2 løg i tern (ca. 200 g)
2 courgetter i grove strimler (ca. 500 g)
1 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk peber
Tilbehør: 4 dl parboiled ris (320 g)
Pisk en marinade af citronsaft, olie, persille, timian, salt og peber.
Vend kalveleveren i marinaden og lad den trække i køleskabet i 24 timer.
Bland persille, purløg og tomat med salt og peber i en skål og stil det til side. Sauter løg og courgetter i olien på en pande eller i en gryde i 3 min.
Tag grønsagerne op.
Si marinaden fra kalveleveren ned på panden eller i gryden og varm ved jævn varme i ca. 2 min.
Vend de sauterede grønsager med leveren, og varm retten i 2 min., og smag til med salt og peber.
Anret grønsager og lever på et fad, og server med tomatblandingen og kogte ris.
Tips: Om vinteren hvor tomaterne har en hård skal er det en god ide at flå dem. Det er en temperamentssag, om man vil have kernerne med. Kalveleveren kan godt trække i 2-3 timer, hvis du ikke har så lang tid.
Grønsager pr. person: ca. 225 g